Pratite nas:

Top

Ždrimački Vodopad: Biser Planine Vranice

Dobrodošli na vodič za posjetu Ždrimačkom vodopadu – skrivenom dragulju planine Vranice.

Ovaj očaravajući vodopad, smješten nedaleko od Gornjeg Vakufa – Uskoplja, predstavlja jedan od najimpresivnijih prirodnih prizora Bosne i Hercegovine koji svakako vrijedi posjetiti. U ovom članku ćemo vam pružiti sve informacije koje trebate znati kako biste posjetili ovu predivnu lokaciju, uključujući informacije o tome kako izgleda i gdje se nalazi, kako doći do njega, koje je godišnje doba najbolje za posjetu, te o čemu treba voditi pažnju.

Posljednja dopuna informacija: 07.11.2023.

Najbolje Vrijeme za Posjetu Ždrimačkom Vodopadu

Ždrimački vodopad, također poznat kao Crndolski slap ili Crndolski vodopad, nazvan po potoku Crndol, nudi posebno upečatljiv prizor u proljeće i jesen. Tijekom ovih perioda, vodopad je bogatiji vodom, čime se pojačava njegova prirodna ljepota i impozantnost. Iako je vodopad dostupan tijekom cijele godine, uključujući ljeto i zimu, ove sezone mogu donijeti manje vode, što utječe na vizualni dojam i snagu vodopada. Visina vodopada je oko 25 metara.

 

Ždrimački vodopad okružen je raskošnim zelenilom i predstavlja savršeno mjesto za one koji traže mir i opuštanje u prirodi. Posjetitelji mogu uživati u šetnjama, fotografiranju, i istraživanju okolnih jezera i staza. Bez obzira na sezonu, ovaj vodopad nudi nezaboravno iskustvo i priliku za istinski kontakt s prirodom.

 

Za posjetu Ždrimačkom vodopadu, preporučuje se priprema za šetnje i boravak u prirodi. Posebno tijekom proljeća i jeseni, kada su staze možda vlažnije, važno je imati udobnu obuću. Također, obavezno ponesite dovoljno vode, zaštitu od sunca, te dodatnu odjeću za promjenjive vremenske uvjete. I ne zaboravite kameru kako biste zabilježili očaravajuće prizore ovog prirodnog čuda.

zdrimacki vodopad

Kako doći do Ždrimačkog Vodopada?

Put do Ždrimačkog vodopada započinje u Gornjem Vakufu – Uskoplju, odakle vas put vodi kroz slikovito selo Ždrimci, smješteno na obroncima planine Vranice. Nakon vožnje asfaltiranom cestom i kraćeg dijela makadamskim putem, stižete do ovog prirodnog dragulja, idealnog za istraživanje i uživanje u netaknutoj prirodi.

Kao posjetitelji, važno je da uvažavamo prirodu i čuvamo okoliš, posebno na ovakvim osjetljivim mjestima. Stoga, pozivamo sve posjetitelje da ponesu sa sobom vrećice za smeće i odlože svoje otpatke u za to predviđena mjesta. Također, preporučujemo da ne bacaju opuške cigareta u okoliš jer oni mogu izazvati požar i oštetiti prirodu. Svaki pojedinac može doprinijeti očuvanju i zaštiti ovog prekrasnog mjesta i ostaviti ga boljim nego što ga je zatekao.
Pogledaj drugu lokaciju

Drago nam je da sa tobom možemo podijeliti ljepote Bosne i Hercegovine. Isto tako nam je drago da ćeš i ti uživati na lokacijama koje si pronašao na Outdoors.ba

Jako nam je važno da našu prirodu očuvamo čistom i netaknutom. Zato i tebe molimo da iza sebe u prirodi ostaviš samo otiske cipela a sve drugo ponesemo kući. :)

Hvala!

Najnovije informacije i vijesti

Pretplati se na Outdoors BiH Newsletter

Outdoor vijesti i nove lokacije na Vašoj E-mail adresi