Pratite nas:

Top
Image Alt

4 lokacije koje trebate posjetiti ovu jesen

jesen u bosni scaled

    4 lokacije koje trebate posjetiti ovu jesen

Bosna u jesen predstavlja prizor koji ostavlja bez daha, sa svojom promjenom boja lišća i osvježavajućim jesenjim vremenom. Ova zemlja se transformiše u pravu paletu boja koja očarava svakog posetioca. Upravo je jesen idealno doba za istraživanje prirodnih čuda koja Bosna nudi, a vodopadi postaju posebno atraktivni zbog učestalih kiša koje donose više vodostaje. Ako se pitate šta posjetiti ovu jesen u Bosni, predlažemo da obavezno uključite neke od predivnih vodopada i jezera u vaš plan obilaska, koji će vas uvjeriti u prirodne ljepote ove zemlje.

Vodopad Ilomska

Prva lokacija koju svakako trebate posjetiti je Vodopad Ilomska. Smješten nedaleko od Kneževa, ovaj vodopad otkriva snagu i ljepotu bosanskih rijeka. Okolne šumske staze nude savršenu priliku za šetnje u prirodi i uživanje u jesenjoj paleti boja. Detaljne upute kako doći do Vodopada Ilomska možete pronaći ovde.

Vodopad Ilomska

Vodopad Bliha

Vodopad Bliha je još jedna nezaobilazna destinacija. Nalazi se kod Sanskog Mosta i sa svojih 56 metara visine, predstavlja jedan od najimpresivnijih vodopada u zemlji. Okolina vodopada u jesen postaje pravo umjetničko djelo, sa bojama koje se prelijevaju sa drveća na stene oko vodopada. Kako doći do Vodopada Bliha saznajte ovde.

Vodopad Bliha

Ždrimački vodopad

Ždrimački vodopad, smješten u blizini sela Ždrimci, je još jedna lokacija koja će vas oduševiti svojom prirodnom ljepotom. Staze kroz šumu vode vas do ovog mirnog i neistraženog kutka Bosne. Više o pristupu ovom vodopadu možete pronaći ovde.

zdrimacki vodopad g 3

Kukavičko jezero

Iako nije vodopad, Kukavičko jezero je mjesto koje zaslužuje vašu pažnju. Okruženo je šumama koje u jesen pružaju spektakularan prizor. Tišina i mir koji vladaju ovim područjem pružaju savršeno utočište od užurbanog svakodnevnog života. Detalje o pristupu i okolnim atrakcijama možete pronaći ovde.

Kukavicko jezero, Kupres

Ove četiri lokacije koje trebate posjetiti ovu jesen u Bosni otkrivaju prirodno bogatstvo i čaroliju koja čeka na vas u ovoj predivnoj zemlji. Svjež vazduh, miris zemlje nakon kiše i zvuk vode koji pada sa visokih litica će vas ostaviti bez daha i učiniti vašu jesen nezaboravnom.

Kao posjetitelji, važno je da uvažavamo prirodu i čuvamo okoliš, posebno na ovakvim osjetljivim mjestima. Stoga, pozivamo sve posjetitelje da ponesu sa sobom vrećice za smeće i odlože svoje otpatke u za to predviđena mjesta. Također, preporučujemo da ne bacaju opuške cigareta u okoliš jer oni mogu izazvati požar i oštetiti prirodu. Svaki pojedinac može doprinijeti očuvanju i zaštiti ovog prekrasnog mjesta i ostaviti ga boljim nego što ga je zatekao.
Adin Pinjo

Autor: Adin Pinjo

Adin Pinjo je strastveni avanturista specijalizovan za slackline i paragliding, te organizator festivala Vitality Fest u Travniku koji promoviše slackline, aerial silk i sportsko penjanje. U slobodno vrijeme, Adin se bavi fotografijom i video produkcijom, dokumentujući svoje avanture. U protekloj godini, konvertovao je putnički kombi u kamper, s kojim sada putuje kroz Bosnu i istražuje njene prirodne ljepote.

Post a Comment

Najnovije informacije i vijesti

Pretplati se na Outdoors BiH Newsletter

Outdoor vijesti i nove lokacije na Vašoj E-mail adresi