Pratite nas:

Top
Image Alt

Kamenica vodopad

Kamenica vodopad

per person

Vodopad Kamenica na rijeci Gostović se nalazi u sklopu Tajan spomenika prirode. Udaljen je 2 kilometra od Info centra spomenika prirode. 

Dostupan u periodu: prolječe, ljeto i jesen (pristup zimi ovisno o stanju puta)

Visina vodopada iznosi: oko 6m.

Do vodopada se dolazi vožnjom od Zavidovića lokalnim putem prema spomeniku prirode Tajan, u dužini cca 14kilometara. Na pojedinim djelovima put je u lošem stanju, a pred sam dolazak do vodopada, asfaltni put prelazi u makadamski u dužini cca 200metara .

Posljednja dopuna informacija: 27.08.2021.

Waterfall Kamenica

Kako doći do Kamenice?

DSC09000

Dolazak do Tajan spomenik prirode

Nakon što skrenete na lokalni put iz Zavidovića prema Tajan spomenik prirode, vodi Vas put u dužini 14 kilometara kroz naselja i preko nekoliko mostova koji su popločani drvenim gredama. Put je na pojedinim mjestima poprilično uzak (1 traka) pa opreznije vozite. 

Nakon što vozilom dođete do Info centra Tajan spomenik prirode nastavljate pravo voziti dodatnih 2 kilometra. Nakon vožnje makadamskim putem s desne strane će Vam se ukazati par željeznih tabli sa opisom lokacije, a pored na proširenje možete parkirati automobil. S desne strane se nalazi vodopad a sa lijeve, iznad puta, postoji i restoran za odmoriti.

Kamenica na Google mapi?

Na svojoj navigaciji možete ukucati lokaciju Restoran Kamenica , i pratiti put do njeg. To je upravo ovaj isti restoran koji se nalazi s druge strane puta.

A možete kliknuti i na ovaj link koji će Vas odvesti na navedenu lokaciju na google mapi.

0 Reviews

Bili ste na lokaciji? Imate dodatnih pitanja

U ovoj sekciji možete ostaviti osvrt na lokaciju ili postaviti dodatna pitanja.

0.0

Overall 0

Težina odgovara opisu 0

Post a Comment

Pogledaj drugu lokaciju

Drago nam je da sa tobom možemo podijeliti ljepote Bosne i Hercegovine. Isto tako nam je drago da ćeš i ti uživati na lokacijama koje si pronašao na Outdoors.ba

Jako nam je važno da našu prirodu očuvamo čistom i netaknutom. Zato i tebe molimo da iza sebe u prirodi ostaviš samo otiske cipela a sve drugo ponesemo kući. :)

Hvala!

Najnovije informacije i vijesti

Pretplati se na Outdoors BiH Newsletter

Outdoor vijesti i nove lokacije na Vašoj E-mail adresi